Læs om virksomheden,
og hvad vi laver.

Om James Ay

JAMES AY

James Ay er en hyldest til den moderne opfinder af solbrillerne; James Ayschough (1720-1759). En sand pioner i sin tid. Han eksperimenterede med alle slags glas for at forbedre, hvordan mennesker kan se i forskellige lysforhold. I modsætning til andre, turde han at gå ned ad en utraditionel vej og var konsekvent i sin tro på at briller ikke kun ville forbedre vores syn, men også kunne indebære farver. Det er derfor ikke kun hans arv, der har inspireret vores solbrillekollektion, det er lige så meget hans stålfaste og utidige væsen.

FØLG SOLEN / FOLLOW THE SUN

James Ay af et univers af solbriller, som er skabt ud fra tanken om, at når man tager et par på, befinder man sig i et øjeblik og en tilstand, hvor solen varmer ens sind og letter ens hjerte. Følelsen af solens stråler, giver brændstof til vores liv og nærer kreativiteten i os.

Vi bygger vores virksomhed på et fundament af fire søjler for at sikre os et gennemført design.

1. TIDSLØST DESIGN
Vi er ikke tilhængere af den hurtige modeindustri, hvor tankeløshed og et miljøskadeligt forbrug, dominerer branchen. Hos James Ay er vi dedikeret til at producere produkter med en lang levetid, og designs der kan værdsættes i flere generationer.

2. KVALITET
Vi går ikke på kompromis med kvaliteten af vores materialer, designs af brillerne eller i vores produktion af James Ay’s solbriller. Følelsen af god kvalitet gør et smukt design til noget, du kan elske i mange år.

3. DER SKAL VÆRE EN HISTORIE AT FORTÆLLE
Hvert James Ay produkt er lavet for at formidle en mening eller fortælle en meningsfuld historie, der går ud over det fysiske produkt. Produktet skal stille et spørgsmål eller besvare et, hvorved det tilføjer værdi til James Ay universet.

4. ANSVARLIGHED
Vi undersøger hele tiden mulighederne for at træffe de bedste beslutninger for vores planet og dens beboere. Vi prøver at beskytte planeten ved at støtte projekter, vi tror på. Er vi perfekte? Nej, ikke engang tæt på. Men vi arbejder hen mod at have et positivt aftryk på jorden.

Bagom
virksomheden

GRUNDLÆGGERNE

James Ay er skabt af Daniel Uggerhøj og Torben Holt — to danskere med stor tro, at det er muligt at inspirere positive forandringer i modeindustrien uden at gå på kompromis med design og kvalitet. De er omgivet af et stærk hold af kreative, hvor alle hjælper til med at bringe visionen af James Ay til live. 

REJSEN

Foruden at være nordiske i vores mindset og tilgang startede James Ays rejse i New Zealand og Australien i 2019. 6 måneder efter valgte Torben Holt at rejse tilbage til Danmark. Nu har James Ay hovedkvarter i Aarhus, Danmark og er repræsenteret i 17 lande med mere end 200 retail partnere.

Founder, Torben Holt